ELVE

Environmental Learning based on Values Education from Early Childhood

Συνεργάτες του Έργου

Asociación Mundial de Educadores Infantiles (AMEI-WAECE)

waece.org
elvira@ameiwaece.org

Παγκόσμια Ένωση Νηπιαγωγών ιδρύθηκε το 1991 στη Βιτόρια της Ισπανίας, κατά τη διάρκεια της Πρώτης Διεθνούς Διάσκεψης Νηπιαγωγών, μετά από συνελεύσεις επιστημόνων από διάφορες χώρες, καθώς η ανάγκη για επαφή και ανταλλαγή εμπειριών ήταν έκδηλη.

Οι νηπιαγωγοί που συμπέραναν πως, ενώ υπήρχαν ήδη αρκετοί διεθνείς οργανισμοί με αντικείμενο την εκπαίδευση ή τα μειονεκτούντα παιδιά, υπήρχε ανάγκη για έναν οργανισμό που να υποστηρίζει αποτελεσματικά τον εκπαιδευτικό στην καθημερινή του δουλειά. Οι στόχοι της Ένωσης κατά την ίδρυσή της ήταν:

  • δυνατότητα πρόσβασης στο νηπιαγωγείο για κάθε παιδί κάτω των 6 ετών, για να αναπτύξει πλήρως τις ικανότητές του, την κρίση και την ηθική και κοινωνική ευθύνη, σύμφωνα με το άρθρο 7 της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
  • πληροφόρηση και κατάρτιση των μελών της Ένωσης σχετικά με τις καινοτομίες και την έρευνα στο πεδίο της προσχολικής αγωγής.
  • διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτικών σε διεθνές επίπεδο.
  • αναγνώριση της σημασίας αυτής της ηλικιακής ομάδας από τη διεθνή κοινότητα.

Οι κανονισμοί της Ένωσης εγκρίθηκαν στις 20 Μαΐου 1992 και η Ένωση εγγράφηκε ως κίνημα για την παιδαγωγική ανακαίνιση της πρώιμης παιδικής ηλικίας στο Υπουργείο Παιδείας της Ισπανίας, όπου και βρίσκεται η έδρα της.

Κορυφή


CSI – Centre for Social Innovation Ltd.

csicy.com
katerina@csicy.com

Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (Center for Social Innovation – CSI) είναι ένας οργανισμός έρευνας και ανάπτυξης, ο οποίος επικεντρώνεται στην προώθηση καινοτόμων κοινωνικών παρεμβάσεων και προγραμμάτων που μπορούν να επιφέρουν θετική αλλαγή σε τοπικές, εθνικές, περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις. Το CSI προωθεί τα προγράμματά του με κύριους εταίρους τις δημόσιες υπηρεσίες, την τοπική αυτοδιοίκηση, οργανισμούς της κοινωνίας των πολίτων, επιχειρήσεις, εμπορικές εταιρίες, διεθνείς οργανισμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η ομάδα του CSI αποτελείται από καταρτισμένους ερευνητές, επιχειρηματίες, συντονιστές προγραμμάτων, εκπαιδευτές και προγραμματιστές τεχνολογίας πληροφοριών. Στους τομείς εμπειρογνωμοσύνης της ομάδας του CSI περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι τομείς της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εκπαίδευσης και της ηλεκτρονικής μάθησης, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της επαγγελματικής κατάρτισης, των συμβουλευτικών υπηρεσιών, της κοινωνικής ευθύνης, των επιχειρηματικών συμβουλευτικών λύσεων, της έρευνας και της αξιολόγησης. Το CSI αντλεί τεχνογνωσία και δεξιότητες από το ευρύ παγκόσμιο δίκτυό του, το οποίο περιλαμβάνει ακαδημαϊκά ιδρύματα, επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες, διεθνείς οργανισμούς, ερευνητικά κέντρα, και μη-κυβερνητικούς οργανισμούς.

Κορυφή


Innovation in Learning Institute (ILI)

https://ili.fau.de
info@ili.fau.de

Το Ινστιτούτο Καινοτομίας στη Μάθηση (Innovation in Learning Institute – ILI) είναι ένα ινστιτούτο επιστημονικής έρευνας και κέντρο ηλεκτρονικής μάθησης, τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Friedrich-Alexander-University Erlangen-Nuremberg (FAU).

Μία διεπιστημονική ομάδα περίπου 30 επιστημόνων των ανθρωπιστικών και τεχνολογικών επιστημών ερευνούν και αναπτύσσουν ψηφιακές μεθόδους μάθησης με υποστήριξη πολυμέσων για άτομα κάθε ηλικίας, από μαθητές μέχρι ηλικιωμένους. Σε συνεργασία με ένα ευρύ Ευρωπαϊκό και εθνικό δίκτυο εταίρων, το ILI εκπονεί σχετικά έργα και παρέχει υπηρεσίες, συμβουλευτική και μεταφορά τεχνογνωσίας.

Κορυφή


Innovation Training Center, S.L.

innovationtc.es
barenas@inovationtc.es

Το Innovation Training Center (ITC) είναι ένας οργανισμός κατάρτισης και συμβουλευτικής με έδρα την Πάλμα ντε Μαγιόρκα, ο οποίος παρέχει ευρύ φάσμα υπηρεσιών σε οργανισμούς εκπαίδευσης και κατάρτισης για την προώθηση της μάθησης, της διδασκαλίας και της καθοδήγησης, όπως επίσης και υποστήριξη. Η έδρα μας είναι το PARC BIT (ParcBit, Parc balear d’innovació tecnològica, http://www.parcbit.es/), όπου προωθούνται καινοτομίες και κατάρτιση σε δεξιότητες ΤΠΕ για παιδιά και νέους, ενήλικες, μετανάστες, εταιρίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μέσω της εμπειρίας μας, δημιουργήσαμε το δικό μας τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης για την ανάπτυξη και εφαρμογή των τεχνολογικών και καινοτόμων έργων μας. Από το 2015, έχουμε ενεργό δράση στο πεδίο της ΠΕΦ (Προσχολική Εκπαίδευση και Φροντίδα). Η διεπιστημονική μας ομάδα 4 ειδικών έχει συμμετάσχει και διαχειριστεί πολλά ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα σε συνεργασία με διάφορους ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς: κυβερνητικά ιδρύματα, τεχνολογικά κέντρα και δημόσιους οργανισμούς έρευνας σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Κορυφή


Petit Philosophy (Udruga Mala filozofija)

petit-philosophy.com
marijakragic1@gmail.com

Ο Mala filozofija είναι ένας ΜΚΟ με ειδίκευση στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού που βασίζεται στην κριτική σκέψη. Ένας από τους κύριους στόχους μας είναι η προώθηση και εφαρμογή της κριτικής σκέψης σε τυπικές και άτυπες μορφές εκπαίδευσης. Επίσης, μέσω της επιχειρηματολογίας και των επικοινωνιακών δεξιοτήτων, ενθαρρύνουμε, προωθούμε και αναπτύσσουμε την κριτική σκέψη σε παιδιά, νέους και ενήλικες, υποστηρίζουμε την άτυπη εκπαίδευση για την παροχή καινοτόμων και προσιτών τρόπων μάθησης και προωθούμε τον εθελοντισμό και τη συνεργασία με ΜΚΟ και άλλα ιδρύματα σε διεθνές επίπεδο και την ανάγκη πρακτικής εφαρμογής της φιλοσοφίας για την ανάπτυξη της κοινωνίας. Για την επίτευξη των στόχων μας, οργανώνουμε σεμινάρια, διαλέξεις, συνέδρια και δημόσια φόρουμ για την εκπαίδευση, τη φιλοσοφία στα παιδιά, την κριτική σκέψη, ενθαρρύνουμε τον ακτιβισμό στην τοπική κοινωνία, προωθούμε κοινωνικές πρωτοβουλίες και ενημερώνουμε το κοινό για ευκαιρίες μέσω ΜΚΟ και για τη δημιουργία δράσεων κοινού ενδιαφέροντος.

Κορυφή


STePS SRL

stepseurope.it
pgsola@icloud.com
spokorny@stepseurope.it

Το STePS ιδρύθηκε το 2013 στη Μπολόνια και απαρτίζεται από 6 ειδικούς με εμπειρία στη διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, Erasmus+, FP7, H2020, Tempus, Interreg. κ.ά.). Το STePS δραστηριοποιείται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προωθεί την εκπαιδευτική έρευνα, την επανεξέταση των παραδοσιακών προσεγγίσεων της μάθησης (συμπεριλαμβανομένων της ανεπίσημης και άτυπης μάθησης). Οι δραστηριότητες του STePS επικεντρώνονται στην ανάπτυξη και δημιουργία καινοτόμου εκπαιδευτικού υλικού σε συνάρτηση με μείζοντα παιδαγωγικά ζητήματα.

Το STePS εκπονεί και διαχειρίζεται έργα που στοχεύουν στην ενδυνάμωση ατόμων μέσω εξατομικευμένων, συνεργατικών και συμμετοχικών μορφών μάθησης. Το STePS έχει μεγάλη εμπειρία σε εκπαιδευτικά προγράμματα που εντάσσονται στα πλαίσια του πλουραλισμού, της δημοκρατίας και της αειφόρου ανάπτυξης. Το STePS προωθεί και συμμετέχει τακτικά σε έργα ανάπτυξης δεξιοτήτων για εκπαιδευτικούς και έχει διασυνδέσεις τόσο με διεθνή δίκτυα, όσο και με αυτόνομα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η διδασκαλία πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους, όπως: κοινότητες μάθησης, προγράμματα ηλεκτρονικής μάθησης, σεμινάρια, πιλοτικά έργα και εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Το STePS μετέχει συχνά στην εκτίμηση και αξιολόγηση της ποιότητας διαχείρισης έργων και έχει μεγάλη εμπειρία στην αξιολόγηση, στην παιδαγωγική ανάπτυξη και στα σχέδια αξιοποίησης.

Κορυφή

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή στείλτε μας e-mail.

Φόρμα επικοινωνίας

Αναζήτηση