“The Empty Pot”

Ηλικία 6-9
Αξία Ηθικές και Κοινωνικές Αξίες
Τοποθεσία Εσωτερικός χώρος
Θέμα Τιμιότητα
Επισκόπηση Το πρώτο μέρος της δραστηριότητας έχει στόχο να δείξει στα παιδιά τη σημασία του να είναι ειλικρινείς. Το δεύτερο μέρος του είναι ένα πρακτικό πείραμα.
Διδακτικοί στόχοι • Να ενθαρρυνθούν σε μια αληθινή στάση και πράξεις • Να μάθουν να είναι ανθεκτικοί και υπομονετικοί • Να εκτιμήσουν την ειλικρίνεια και την ακεραιότητα
Δεξιότητες • Να κατανοήσουν τη σημασία της ακεραιότητας στις πράξεις μας • Να μάθουν να ενεργούν με προσοχή και να είναι υπομονετικοί • Να αναπτύξουν δεξιότητες φύτευσης σπόρων και καλλιέργειας φυτών
Μέθοδος Αφήγηση ιστορίας. Η δραστηριότητα βασίζεται στο βιβλίο της Demi The Empty Pot (https://us.macmillan.com/author/demi), που είναι βασισμένο στη λαϊκή κινεζική ιστορία ενός αγοριού, το οποίο ανταμείφθηκε επειδή ήταν ειλικρινής. Ο αυτοκράτορας για να διαλέξει τον διάδοχό του δωρίζει σπόρους και αποφασίζει να δώσει τη θέση του σε αυτόν που θα του φέρει το πιο όμορφο λουλούδι. Ο συντονιστής μπορεί είτε να διαβάσει την ιστορία στην τάξη είτε να προβάλει ένα βίντεο αφήγησης. Στο δεύτερο μέρος της δραστηριότητας, ο συντονιστής παρέχει στα παιδιά οδηγίες για το πώς να φυτεύουν και να καλλιεργούν σπόρους. Τα παιδιά είναι υπεύθυνα να ποτίζουν και να φροντίζουν τα λουλούδια τους.
Υλικά Demi, The Empty Pot, το βιβλίο είναι διαθέσιμο εδώ. Δοχεία από γιαούρτι, χώμα, σπόροι λουλουδιών, νερό
Οδηγίες 1. Ο συντονιστής ζητά από τα παιδιά να ορίσουν τους όρους «ειλικρίνεια» και «ακεραιότητα». Για τις νεότερες ηλικιακές ομάδες, ο συντονιστής παρέχει παραδείγματα «ειλικρινών» και «ανέντιμων» συμπεριφορών παρουσιάζοντας διαφορετικά σενάρια (για παράδειγμα, μια παρατήρηση στο σχολείο, να σπάσουν κάτι κ.λπ.) και πράξεων (θα έλεγαν την αλήθεια;) (15 λεπτά). 2. Ο συντονιστής διαβάζει την ιστορία (εναλλακτικά, προβάλει ένα βίντεο αφήγησης) (10 λεπτά). 3. Μετά την ιστορία, ακολουθεί γενική συζήτηση για τις ενέργειες των πρωταγωνιστών και ο συντονιστής ρωτά τη γνώμη των παιδιών σχετικά με το γιατί το αγόρι ανταμείφθηκε επειδή είχε ένα άδειο δοχείο (20 λεπτά). 4. Μετά τη συζήτηση, ο συντονιστής καθοδηγεί τα παιδιά πώς να φυτέψουν τους σπόρους τους και πότε να τους ποτίσουν. Τα παιδιά μπορούν να γράψουν τα ονόματά τους στα δοχεία από γιαούρτι και να τα κρατήσουν στην τάξη (15 λεπτά).
Συμβουλές Επιπρόσθετο υλικό Πώς να εφαρμόσετε διαδικτυακά; Τι να κάνετε στο σπίτι; Εάν υπάρχει δυνατότητα στο σχολείο, τα παιδιά μπορούν να φυτέψουν τους σπόρους τους σε εξωτερικό χώρο. Εάν η δραστηριότητα πραγματοποιείται διαδικτυακά, μπορεί να εφαρμοστεί η ίδια μέθοδος. Η ίδια μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και στο σπίτι.
Συγγραφέας M. V. Kokota (CSI)
Πολυμέσα

The Empty Pot_

Λήψη αρχείου Λήψη αρχείου

Πίσω στο εκπαιδευτικό υλικό